Lajme

Profili ‘misterioz’ i gruas norvegjeze të Albin Kurtit

Nga arkivat e mediave kosovare, te njohësit e aktivitetit politik të liderit të Vetëndosjes arrijmë në përfundimin se për Rita Knudsen Augestad dihet shumë pak, pothuajse fare.

Kjo jo si pasojë e një lidhjeje patriarkale, ku imazhi i bashkëshortes duhet të mbetet i kyçur brenda mureve të shtëpisë, por më shumë si zgjedhje e përbashkët: e para sepse të dy bashkëshortët kanë vendosur ta mbajnë thellësisht të ndarë jetën private nga ajo publike dhe e dyta, sepse Rita vazhdon ta dyzojë jetën e saj mes Prishtinës dhe Oslos, ku ajo vazhdon të ndjekë aktivitetin e saj profesional.

Në një nga të paktat raste kur Rita Knudsen Augestad e mori fjalën në publik, ishte për të përgënjeshtruar lajmin e ndarjes, në një lajm të dalë fillimisht nga emisioni “Prive” në Klan Kosova.

Por, ndryshe nga zyrtarët e partisë të bashkëshortit, ajo e bëri këtë në mënyrën saj, diskrete dhe njëkohësisht moraliste: ‘Lajmet’ e publikuara nga media të ndryshme në Kosovë për relacionin me burrin tim, Albin Kurti, janë qartazi plotësisht të pavërteta. Ky është një nivel i ri i ulët i atyre që shpërndajnë dezinformata të tilla të turpshme”, u mjaftua ajo me një postim të shkurtër.

Në fakt, Albin Kurti dhe Rita e kishin kurorëzuar lidhjen e tyre me martesë dy vjet përpara këtij incidenti, në mars të 2014. Ata u betuan përpara njëri-tjetrit në Bashkinë e Prishtinës, nga ish-bashkudhëtari i Albinit, sot kundërshtar i tij, Shpend Ahmeti.

Ai ka thënë se me gruan e tij të ardhshme u njoh në kryeqytetin e Kosovës, ku filloi pasioni mes tyre. Duke folur për emisionin “N’Konak” të RTV Dukagjinit, ai ka treguar: “Mendoj se jeta është pak misterioze dhe nuk dihet se ku të përplasin dallgët. Unë gruan time e njoha në Prishtinë. Unë jam i lumtur me atë që ka ndodhur. Unë nuk shoh barriera për faktin se ajo është e huaj. Nuk kemi shef në familje, por kemi një lloj bashkëqeverisje”, është rrëfyer ai duke dhënë edhe pak elemente e si e rrisin vajzën e tyre Lea: “Vajzës i flas shqip. Por, ajo e di edhe gjuhën norvegjeze. Në fillim kemi pasur probleme, pasi që me gruan komunikojë në gjuhën angleze dhe kjo ka bërë që hutohet vajza ime. Tani ajo e di shqip më mirë se sa unë gjuhën norvegjeze”.

Tani kur Albin Kurti pritet të jetë kryeministër, presioni mbi gruan e tij do të rritet edhe më. A do të transferohet për të jetuar në Kosovë? A do të pranojë ta lërë aktivitetin e saj profesional? A do të bashkëqeverisin edhe në shtet, ashtu siç thoshte dikur Albini se bënin në shtëpi?

Lapsi.al ka pyetur disa nga bashkëpunëtorët e Albinit dhe ka marrë përgjigjen e prerë se pandehma e fundit nuk ka shans të ndodhë.

Me burrin kryeministër, gruaja norvegjeze do të detyrohet të dorëzojë shumë më tepër nga misteri që e ka ruajtur me fanatizëm deri më tani.