Lajme

Qeveria bën progres në reformën e taksave individuale

Të premten Këshilli Federal hapi një konsultim mbi një projekt-ligj që kërkon të reformojë taksat e çifteve të martuara, përcjell albinfo.ch.

Deri më tani atyre u është dashur të depozitojnë tatimet bashkërisht, por në të ardhmen secili mund të zgjedhë të bëjë deklaratën e tij tatimore, duke shmangur kështu të ashtuquajturin “penalizimi i martesës” që rezulton nga taksa më e lartë nga kombinimi i të dyja të ardhurave në të njëjtën deklaratë.

Qeveria po punon për sqarimin e rregullave të reja për taksat federale, por kantonet do të jenë përgjegjëse për zbatimin e reformës në nivelet kantonale dhe komunale.

Në përgjithësi, reforma është një lajm i mirë për çiftet e martuara, pasi ata do të paguajnë më pak taksa federale nëse i paraqesin kthimet e tyre veçmas; nga ana tjetër, qeveria do të humbasë deri në një miliard franga të ardhura.

Konsultimet do të vazhdojnë deri më 16 mars.