Kosova

Qeveria e Kosovës hap programin që forcon lidhjen me diasporën

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e të mërkurës ka miratuar Programi për Diplomaci Qytetare 2023-2025.

“Qëllimi kryesor i këtij programi është që të përforcojë lidhjen e diasporës me institucionet e Republikës së Kosovës, duke ofruar mundësinë e angazhimit profesional në institucionet publike të vendit për një periudhë prej deri në dhjetë muaj. Në vitin e parë të zbatimit, Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës ka ofruar këtë mundësi për 10 bursistë (fellows), ndërsa tani synon të zgjerojë ndikimin duke angazhuar 25 profesionistë të rinj nëpërmjet thirrjes për gjenetarën e dytë të programit”, tha zv/ministrja e jashtme Liza Gashi.

Duke u angazhuar drejtpërdrejt në institucionet qeveritare, Gashi tha se pjesëtarët e diasporës do të kenë mundësinë të kontribuojnë me dije, përvojë dhe ide të reja, duke krijuar një mjedis ku lidhen identiteti dhe kontributi i tyre në zhvillimin e vendit.