Lajme

Qeveria zvicerane dëshiron të jetë në gjendje të kontrollojë telefonat e azilkërkuesve

Qeveria zvicerane dëshiron të ndryshojë ligjin për të lejuar autoritetet të kërkojnë në telefonët dhe laptopët e azilkërkuesve për të përcaktuar identitetin dhe rrugën e tyre për në Zvicër.

Këshilli Federal thotë se mbështet një ligj të propozuar të hartuar nga Këshilli Kombëtar, dhoma e ulët e parlamentit, përcjell albinfo.ch.

Por ligji do të përdoret vetëm në raste individuale kur identiteti është në dyshim – nuk do të ishte një justifikim për të kërkuar të gjitha pajisjet elektronike.

Zvicra nuk do të ishte vendi i parë evropian që përdor të dhëna në këtë mënyrë – Gjermania dhe Holanda tashmë i përdorin.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI