Lajme

Berna sanksionon shkelësit e mbeturinave

Të gjithë në Zvicër e dinë se mbeturinat nuk duhet të hidhen vetëm në thasë, por edhe në ditët e caktuara dhe në vende të caktuara, përcjell albinfo.ch.

Megjithatë, prej disa kohësh autoritetet e St-Imier (BE) kanë vënë re “një rritje të paqëndrueshmërisë” në rrugë – jo për sa i përket krimit apo sjelljes së keqe; përkundrazi, shërbimet komunale po përballen gjithnjë e më shumë me hedhjen e paligjshme të mbeturinave shtëpiake në rrugët publike.

“Kjo në mënyrë të pashmangshme çon në një përkeqësim të kushteve shëndetësore dhe cilësisë së jetës në qytet”, sipas Këshillit Bashkiak.

“Kërkimet janë ndërmarrë në mënyrë sistematike për të gjetur njerëz që nuk respektojnë rregullat në fuqi”, thanë autoritetet.

Ashtu si në qytetet e tjera zvicerane, ‘kërkimet’ në këtë rast përfshijnë kërkimin nëpër plehra për të gjetur shkelësit.

Një numër shkelësish tashmë janë identifikuar dhe gjobitur me 300 franga për shkeljet e tyre.