Kuriozitete

Renault ul edhe më tej prodhimin për vitin 2021

Mungesa e çipave

Në një prononcim të fundit, grupi Renault ka thënë se humbjet e prodhimit në vitin 2021 për shkak të mungesës globale të çipave do të ishin shumë më të mëdha se sa parashikohej më parë, por ruajti perspektivën e fitimit falë çmimeve të larta të veturave dhe shkurtimeve të kostos.

Thuhet se mungesa e çipave, të përdorura në çdo gjë, nga sensorët e frenave, drejtuesit elektrik e deri te sistemet argëtuese, ka bërë që prodhuesit e veturave në mbarë botën të ulin apo edhe të pezullojnë prodhimin, duke rritur çmimet e veturave.

Ashtu si kompanitë e tjera, Renault e ka fokusuar prodhimin në modele më fitimprurëse.

Prodhuesi i veturave ka thënë se humbjet e tij të prodhimit për vitin 2021 tani do të jenë afër 500.000 vetura, ose më shumë se dyfishi i 220.000 njësive të parashikuara në fillim të shtatorit. Më shumë se 170.000 njësi u humbën në tremujorin e tretë.

Prodhuesi i veturave ka thënë se deri në fund të shtatorit libri i tij i porosive kishte arritur nivelin më të lartë në 15 vjet, për ekuivalentin e shitjeve me vlerë 2.8 muaj.

Renault shtoi se çmimet më të larta të veturave nënkuptonin se pavarësisht një rënie prej 22.3 për qind në shitjet globale, të ardhurat e tremujorit të tretë kishin rënë me 13.4 për qind në 8.98 miliardë euro nga 10.37 miliardë një vit më parë.

Kompania përsëriti se marzhi i saj i funksionimit gjatë gjithë vitit do të jetë afërsisht i njëjtë me 2.8 për qind që raportoi për gjysmën e parë të vitit.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI