Lajme

Rihapet kulla e Eifelit në Paris, pas 6 ditësh mbylljeje

Kulla Eifel në Paris rihapet për vizitorët pas gjashtë ditësh mbylljeje për shkak të grevave.

Punëtorët fillimisht u larguan të hënën në një mosmarrëveshje mbi mënyrën e menaxhimit të kullës.

Operatori i saj, Societe d’Exploitation de la Tour Eiffel (SETE), tha se një marrëveshje u arrit me sindikatat të shtunën.

Kjo është greva e dytë e tillë në këtë objekt ikonik në tre muajt e fundit, pasi Parisi do të jetë nikoqir i Lojërave Olimpike 2024 këtë verë.

SETE u kërkoi falje blerësve të biletave dhe tha se ata do të rimbursoheshin për rezervimet e ndikuar nga veprimi, i cili rezultoi në humbjen e rreth 100 mijë sosh.

Sindikata e fuqishme Confédération Générale du Travail (CGT) tha se stafi kishte vendosur të godiste mbi modelin e biznesit të SETE, i cili pretendonte se bazohej në një vlerësim të fryrë të numrit të vizitorëve të ardhshëm dhe një nënvlerësim të kostos së mirëmbajtjes dhe rinovimit, raporton BBC.

Stéphane Dieu, duke folur në emër të sindikatës, akuzoi SETE se kërkon përfitime në një afat të shkurtër.

Greva e kësaj jave ishte planifikuar fillimisht të zhvillohej për pesë ditë, por CGT të premten njoftoi se stafi kishte votuar për të zgjatur grevën deri të shtunën, pasi hodhi poshtë propozimin fillestar të SETE-s.