Bota

Robotët do të bëhen edhe taksist

Klasifikimi më i fundit rendit në vend të parë punën e taksistit, të cilin mund ta nxjerrin jashtë loje makinat pa shofer

Zhvillimi i teknologjisë po avancon me hapa marramendës, sidomos kur vjen fjala tek inteligjenca artificiale dhe robotika.

Por kjo ka nxitur shqetësimet se disa punë që sot i mbulojnë njerëzit, në të ardhmen mund të mos ekzistojnë më për ta, sepse do të zëvendësohen nga robotët.

Cilat janë më të rrezikuarat? Klasifikimi më i fundit rendit në vend të parë punën e taksistit, të cilin mund ta nxjerrin jashtë loje makinat pa shofer.

Dyqane në disa qytete amerikane kanë nisur ndërkohë të eksperimentojnë me zëvendësimin e kasiereve me makina që marrin paratë dhe kthejnë vetë kusurin.

Mjafton që në të ardhmen të gjendet dhe një robot që thotë: “Si jeni”, dhe u mbyll kjo punë!, transmeton TCH.

Pilotët e avionëve luftarakë po sfidohen fuqishëm sot nga dronët, të cilët janë mjaft efikas, dhe me to nuk rrezikohet jeta e drejtuesit të mjetit fluturues, përcjell albinfo.ch.

Në epokën digjitale, edhe për bibliotekarët në të ardhmen mund të mos ketë më nevojë.

Po stafi i bankave gjithashtu mund të reduktohet, se që tani njerëzit kanë nisur t’i kryejnë veprimet e tyre bankare përmes aplikacioneve në smartfon.

Drejt zhdukjes, sipas disa ekspertëve, mund të jetë edhe roli i postierit, edhe pse nostalgjia në këtë rast do të ishte e madhe.