Lajme

Rregullat dhe kostoja e punës në shtëpi po diskutohet ende në Zvicër

Që nga kjo javë, puna nga shtëpia rekomandohet përsëri kudo që të jetë e mundur nga qeveria zvicerane.

Në Zvicër, sipas Zyrës Federale të Statistikave, numri i të punësuarve që punojnë nga shtëpia është dyfishuar nga 25% në 50%.

Një analizë nga instituti ekonomik IFO në Mynih ka treguar se ‘zyra në shtëpi’ është një masë efektive kundër virusit: krahasimi i statistikave të telepunimit kundër niveleve të infeksionit, zbuloi se rajonet gjermane më të afta për të zbatuar teleworking panë një përhapje më të ngadaltë të Covid-19.

Por sapo virusi të zhduket, a do të vazhdoj fenomeni i zyrës në shtëpi?

Aspak, thotë Organizata Ndërkombëtare e Punës me bazë në Gjenevë (ILO), e cila beson se përvoja e tanishme me telepunimin do të ketë një efekt afatgjatë mbi mënyrën dhe vendin ku ne punojmë. Gjetjet e ILO-s përsëriten nga sondazhe të tjera, përfshirë platformën e rrjeteve sociale Xing që raportoi 85% të menaxherëve të personelit duke thënë se opsioni i zyrës në shtëpi do të vazhdonte pasi Covid-19 të qetësohej, shkruan swissinfo.ch, përcjell albinfo.ch