Lajme

Rregulla të reja për hyrje në SHBA

Në një njoftim të fundit, është bërë e ditur se prej datës 26 janar 2021 rregullat e hyrjes përmes transportit ajror të udhëtarëve ndërkombëtarë në SHBA do të ndryshojnë. Që prej kësaj date, SHBA-ja do të kërkojë që të gjithë këta udhëtarë të jenë testuar negativë për Covid në tri ditët e fundit përpara nisjes së udhëtimit drejt SHBA-së dhe të jenë të pajisur me dokumentin që verifikon rezultatin ‘Negativ’ të testit, qoftë në formë të shkruar apo elektronike, në mënyrë që ta paraqesin te stafet e linjave ajrore, transmeton albinfo.ch.

Këto stafe do të jenë të detyruar të konfirmojnë që secili udhëtar paraqet një test negativ përpara se t’i lejojnë ata të akomodohen në bordin e avionit dhe do të jenë të detyruar të ndalojnë këdo që nuk paraqet këtë dokument.

Pas mbërritjes në territorin e SHBA-së, udhëtarët janë të detyruar të qëndrojnë për 7 ditë në karantinë, në ambientet ku do të akomodohen dhe do duhet të testohen sërish 3-5 ditë pas mbërritjes.

Sipas Qendrës për Kontrollin e Sëmundjeve (CDC), këto masa, të kombinuara me masat mbrojtëse të përditshme si mbajtja e maskave dhe distancimi social, do të bëjnë që udhëtimet të jenë më të sigurta, më të shëndetshme dhe më të garantuara për mospërhapjen e virusit në avionë, aeroporte apo destinacione.

Të gjitha rregullat e tjera mbeten në fuqi. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI