Lajme

Rritet eksporti i djathit zviceran

Vëllimi i eksporteve të djathit zviceran u rrit me 7% vitin e kaluar dhe prodhuesit ishin në gjendje të nxirrnin një rritje prej 10% në të ardhurat me rritjen e çmimeve, përcjell albinfo.ch.

Bordi zviceran i marketingut të djathit shpalli shifra rekord të eksportit të hënën pasi konsumatorët në vendet e tjera blenë 82,470 tonë në vitin 2021, krahasuar me 77,124 tonë vitin e kaluar.

Kjo solli 756.7 milionë CHF të ardhura për industrinë tradicionale zvicerane (693.8 milionë CHF në 2020).

Evropa ishte destinacioni për 80% të të gjitha eksporteve, ku konsumatorët gjermanë përbënin gjysmën e këtij tregu. Eksportet jashtë Evropës u rritën me 2.6%, të udhëhequr nga kërkesa në rritje në Shtetet e Bashkuara, përcjell tutje albinfo.ch.