AUTOTECH

Sa ndikojnë rrjetet sociale në zgjedhjet vendore?

Ekziston gjithashtu një betejë e fortë nga partitë politike kur bëhet fjalë për reklamimin digjitale

Të gjithë e dimë se mediet sociale janë një nga platformat më të mëdha dhe më të përdorura në planet, por a e dini se dy të tretat e të rriturve tani i përdorin ato cdo ditë.

Nëse bëhet fjalë për një postim si koment, fotografi apo edhe një video, numri i tyre është padyshim i madh.

Por, në fakt, një nga gjërat për të cilat ranë dakord shumica e ekspertëve të zgjedhjeve është se media sociale, dhe veçanërisht Facebook, ka një efekt të madh në mënyrën se si voton vendi.

Fushatat janë në gjendje të veçojnë audiencën specifike me postime të synuara, që do të thotë se ata vazhdimisht shohin dhe lexojnë atë që partitë politike duan që ata të jenë shkruan Klan Kosova.

Merrni për shembull SHBA, është raportuar se fushata zyrtare e zotit Trump ka shpenzuar rreth 70 milion dollarë amerikanë në Facebook, kjo është rreth 54 milion. Paratë e shpenzuara mirë ai mund të argumentojë.

Ekziston gjithashtu një betejë e fortë nga partitë politike kur bëhet fjalë për reklamimin digjitale në disa prej këtyre faqeve të mediave sociale. Diçka që nuk është bërë shumë shpesh në të kaluarën percjell Albinfo.ch.