Lajme

Sa të rëndësishëm janë turistët amerikanë në Gjermani?

Lajmi se turistët amerikanë nuk do të lejohen të hyjnë në Gjermani, pasi BE-ja të hapë kufijtë e saj më 1 korrik, do të jetë një goditje për shumë udhëtarë - por, çfarë do të thotë për industrinë e turizmit në Gjermani?

BE-ja do të rihapë kufijtë e saj të jashtëm më 1 korrik për vizitorët nga 14 vende.

Megjithatë, turistët amerikanë nuk do të lejohen të udhëtojnë në Evropë, sepse SHBA ende konsiderohet një rrezik për shkak të numrit të lartë të rasteve me Covid-19.

Ndalimi ka të ngjarë të ketë një tarifë për turizmin, pasi një pjesë e madhe e tij vjen nga amerikanët – për të mos përmendur vendet e tjera në listën aktuale të ndalimeve të udhëtimit.

Gjermania është destinacioni i katërt më i njohur evropian për turistët amerikanë, duke zënë vend pas Mbretërisë së Bashkuar, Francës dhe Italisë, por përpara Spanjës, shkruan thelocal.de, përcjell albinfo.ch.