Kosova

Schallenberg: BE urgjent të liberalizojë vizat për Kosovën

Kryediolomati austriak tha se do ta ngris këtë çështje në Samitin e BE-së

Ministri federal për Çështjet Evropiane dhe Ndërkombëtare të Austrisë, Alexander Schallenberg gjatë qëndrimit në Prishtinë foli për domoadoshmërinë e liberalizimit të vizave.

Ai tha se liberalizimi i vizave për Kosovën duhet të ndodhë sa më parë, transmeton Albinfo.ch.

Gjatë qëndrimit në Prishtinë, Schallenberg paralajmërsoi se në samitin e radhës mes Bashkimit Evropian dhe vendeve të Ballkanit Perëndimor, që do të zhvillohet më 23 qershor, ai do ta shtrojë temën e liberalizimit të vizave për Kosovën.