Bota

SHBA-ja i ashpërson ligjet për azilkërkuesit

Grupet për mbrojtjen e të drejtave të migrantëve e kanë vlerësuar këtë masë nga administrata republikane si një përpjekje e lodhshme që t'i bllokojë emigrantët për të hyrë në vend

Shtetet e Bashkuara të Amerikës vazhdojnë të ashpërsojnë ligjet për azilkërkuesit.

Presidenti Donald Trump është shumë i rreptë, duke ashpërsuar çdo ditë ligjet.

Tashmë është marrë vendim që ndalon emigrantët të kërkojnë azil në SHBA, nëse ata kanë udhëtuar më parë përmes një vendi tjetër, shkruajnë mediat e huaja, përcjell albinfo.ch.

Mijëra familje nga Amerika Qendrore kalojnë çdo muaj përmes Meksikës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, shumica prej të cilëve synojnë të kërkojnë azil.

Familjet emigrante përdorin boshllëqe në sistemin ligjor që u lejojnë atyre të hyjnë në vend pa pagesë dhe pastaj të presin, siç thotë Uashingtoni, për pretendimet e rreme të azilit.

AP vlerëson se rregulli i ri sigurisht do të sfidohet, duke pasur parasysh se ligji i SHBA-së lejon refugjatët të kërkojnë azil kur hyjnë në Shtetet e Bashkuara, pavarësisht se si kanë ardhur.