Lajme

SHBA planfikon të ndalojë TikTok-un

Sekretari Amerikan i Shtetit deklaroi se Shtetet e Bashkuara po mendojnë të ndalojnë hapjen e aplikacionit TikTok dhe disa aplikacioneve të tjerë kinezë. Gjatë një interviste në Fox News të hënën, Pompeo u pyet nëse SHBA duhet të marrë në konsideratë ndalimin e rrjeteve sociale kineze, “veçanërisht TikTok”.

“Sa i përket aplikacioneve kineze në telefonat e njerëzve, ju siguroj që edhe në këtë rast SHBA do të marrë vendimin e duhur”, tha ai. “Nuk dua të flas para presidentit Trump, por po e shikojmë këtë mundësi”.

Diplomati më i lartë amerikan gjithashtu shtoi se njerëzit duhet ta shkarkojnë aplikacionin “vetëm nëse doni që informacionet tuaja private të jenë në duart e Partisë Komuniste të Kinës”.

“TikTok drejtohet nga një CEO amerikan, me qindra të punësuar në fushën e sigurisë, dhe politikave publike këtu në SHBA”, tha një zëdhënës i TikTok në një deklaratë, pas komenteve të Pompeo-s. “Nuk i kemi dhënë kurrë qeverisë kineze të dhëna mbi përdoruesit tanë dhe nuk do ta bëjmë kurrë nëse na kërkohet”, shkruan “Reuters”