Lajme

SHBA pro pezullimit të patentave të vaksinave, BE e hapur për bisedime

Në ditët kur pandemia ka gjunjëzuar Indinë, vijojnë edhe zhvillimet e rëndësishme në prodhimin e vaksinave anticovid.

Administrata amerikane e presidentit Joe Biden mbështet iniciativën e Organizatës Botërore të Tregtisë për pezullimin e patentës për vaksinat kundër COVID-19, duke zemëruar kompanitë farmaceutike.

Ky vendim do të lejojë që prodhimi i vaksinave të rritet dhe të sigurojë doza më të volitshme për vendet më pak të pasura.

Më herët ministrat e Jashtëm të G7 të mbledhur në Londër përfunduar takimin e tyre, duke mbështetur aksesin global “të përballueshëm  dhe të barabartë” në vaksina, terapi dhe diagnostikim.

Samiti po ashtu mbështeti angazhimin për të mbledhur para shtesë për skemën e shpërndarjes Covax të vaksinave të administruar nga Kombet e Bashkuara.

Ministri i Jashtëm indian, i ftuar në samitin e G7, rrëfeu eksperiencën personale për ndikimin  e pandemisë në kohën kur ai dhe i gjithë ekipi duhej të vetizoloheshin, pasi dy anëtarë të delegacionit rezultuan pozitivë.

India është duke u përballur me një situatë të vështirë të pandemisë, me mungesë të shtretërve dhe oksigjenit në spitale.

Shumë shtete janë sensilibizuar duke dërguar ndihma për të lehtësuar disi situatën, ku edhe krematoriumet janë të tejmbushura.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI