Bota

Shkencëtarët zviceranë krijojnë burime uji në një kamp në Ugandë

Në kampet e refugjatëve, zakonisht një nga sfidat e para është uji.

Por, një projekt zviceran ka ndihmuar që një kamp të furnizohet më shumë me ujë, përcjell albinfo.ch.

Agjencia e Refugjatëve të Kombeve të Bashkuara me seli në Gjenevë, e ka për detyrë t’iu sigurojë ujë të mjaftueshëm dhe shpesh herë harxhon shumë para duke e transportuar ujin nga vendet e tjera.

Por, në kampin Bidi Bidi, në Ugandën Veriore, një metodë zvicerane ka katërfishuar furnizimin me ujë, duke gjetur mënyrë produktive për krijimin e puseve të ujit.

Storien e plotë nga swissinfo.ch mund ta gjeni këtu.