Muzikë

Shqipëria, pjesë e paradës së karnavaleve në Berlin

Bëhet e ditur se edhe Shqipëria do të jetë pjesë e paradës së karnavaleve në Berlin, shkruan albinfo.ch.

Vlen të theksohet se parada e karnavaleve është një prej paradave më të popullarizuara në Gjermani, ku gërshetohen shumë kultura të vendeve të ndryshme të botës, bashkë me atë shqiptare, kësaj radhe.

Kjo paradë do të mbahet të dielën, më 19 maj 2024, në Mehringdamm Ecke Gneisenaustraße, në orën: 16.30. /Albinfo.ch

https://www.facebook.com/photo/?fbid=838650631635082&set=a.555981543235327

Mund të jetë një imazh i 4 persona, porta e Brandenburgut dhe teksti që thotë "ALBANIAN CULTURE IN IN BERLIN Albanian Culture in Berlin will der Stadt einen Einblick in die wundervolle albanische Kultur mit ihrer traditionsreichen Volksmusik und Volkstänzen geben. Vor allem die Musik ist auch heute noch stark von Folklore gekennzeichnet und nicht wegzudenken aus der albanischen Kultur. Die Tänzer*inne präsentieren die bekanntesten albanischen Tänze in der großen Gruppe und als Paare, in traditionellen Kostümen, die je nach Region unterschiedlich aussehen."