Financa

Shqipëria vlerësohet nga “Doing Business” për investime

Sipas BB, Shqipëria renditet e 63-ta në botë dhe lë pas disa vende të rajonit, ndërsa në rang evropian vlerësohet si një vend mesatar për sa i përket lehtësirave të të bërit biznes.

Shqipëria e ka përmirësuar klimën e biznesit në raportin e fundit të “Doing Business”. Raporti i përpiluar nga Banka Botërore, i cili u publikua sot evidenton faktin se të investosh në Shqipëri po bëhet gjithmonë e më e lehtë dhe më e sigurt. “Reformat e ndërmarra përgjatë të gjithë këtij viti kanë dhënë një impakt të drejtpërdrejt”, theksohet në raport.

Sipas BB, Shqipëria renditet e 63-ta në botë dhe lë pas disa vende të rajonit, ndërsa në rang evropian vlerësohet si një vend mesatar për sa i përket lehtësirave të të bërit biznes.