Gastronomët shqiptarë në Zvicër

Shqiptari me restorante të suksesshme në SHBA e Japoni

Njihuni me një tjetër shqiptar të suksesshëm në Amerikë. Alban Benjamin Prelvukaj nga një kamerier i zakonshëm është kthyer në pronar të restoranteve më të njohura në New York. Ai madje planifikon të zgjerojë biznesin edhe në Azi.

“Sot kam 4 restorante në New York dhe në Tokio hapa të pestin në korrik të këtij viti. Jam shqiptari i parë me restorant në Japoni. Është shumë i suksesshëm deri tani”, tregon Prelvukaj për “Top-Channel”.

Ai ka treguar se në SHBA kishte ikur në kohën e luftës në Kosovë kur ishte vështirësuar shumë gjendja ekonomike e familjes së tij, përcjell albinfo.ch.

Prelvukaj po ashtu ka treguar se shumicën e të punësuarve i ka shqiptarë.

“300 punëtorë i kam shqiptarë nga 550 në total. Unë jam shumë i lidhur me komunitetin shqiptar, pasi dua që t’ia hap derën të rinjve, në mënyrë që të vazhdojnë jetën në New York”, ka shtuar ai.


 Të tjera nga Gastronomët shqiptarë në Zvicër