Lajme

Shteti me më së shumti rrugë të asfaltuara në botë është Franca

Pothuajse në të gjitha shtetet e botës rrugët e asfaltuara gjejnë shtrirje, por, shteti me më tepër rrugë të asfaltuara në gjithë botën mendohet të jetë Franca, shkruan albinfo.ch.

Madje, kjo është shënuar edhe në rekordet “Gines”, sipas së cilës, zyrtarisht Franca është shteti me më së shumti rrugë të asfaltuara në gjithë botën.

Projketimi i tyre ka një arkitekturë interesante rrugore dhe vendi në tërësi ka më shumë rrugë të asfaltura se çdo shtet tjetër. /Albinfo.ch