Shkurt.ch

Shtohen pickimet nga rriqrat në Zvicër

150 raste u regjistruan deri në fund të qershorit 2018. "Kjo shifër është shumë e lartë në një krahasim disa vjeçar

Krahasuar me vitet e mëparshme, në Zvicër janë raportuar këtë vit më shumë raste të encefalitit (TBE) dhe sëmundjes Lyme. Të dy sëmundjet transmetohen nga rriqrat. Siç raportohet nga Zyra Federale e Shëndetit Publik (FOPH), 150 raste u regjistruan deri në fund të qershorit 2018. “Kjo shifër është shumë e lartë në një krahasim disa vjeçar”, shkruan Zyra Federale, shkruan albinfo.ch.

21.300 vizita të mjekut për rriqrat

Sipas BAG deri në fund të qershorit është raportuar për rreth 6900 raste akute të sëmundjes Lyme. Në të njëjtën periudhë, rreth 21,300 vizita mjekësore janë raportuar nga kafshimet e rriqrave. Në vitin 2016, ishin vetëm rreth 9000 raste gjatë gjithë vitit.