Kosova

Shtypi zviceran për varrimin e familjes pesanëtarëshe

Vdekja pas një aksidenti të familjes pesë anëtarëshe nga Kosova por që jetonin në Zvicer, ka mallëngjyer edhe shtypin zviceran.

Në një aksident në Kosovë, një familje që jetonte në Aargau është shuar paditen e së dielës. Në funeralin e së martës, mijëra njerëz iu dhanë lamtumirën e fundit.

Në një pasdite të së dielës së hershme, një familje pesanëtarëshe është shuar gjatë një aksidenti të komunikacionit në Kosovën Jugperëndimore, shkruan e përditshmja zvicerane “20 Minuten”. Babai JS  (32), bashkëshortja e tij AS  (26), djali ES (6) dhe vajza ES (3), si dhe gjyshja e tyre HS  (56) janë përplasur më veturën e tyre të huazuar në relacionin Duhël-Suharekë, me një autobus që po vinte përballë.

Të vdekurit kanë qenë shtetas kosovarë me vendbanim në Reinach AG. Para 29 vitesh, në të njëjtin vend ishte aksidentuar për vdekje edhe babai i vozitësit.

Pasditen e së martës, është zhvilluar varrimi i kufomave në Sopi, vendlindja e J.S. Gjithashtu, Ylli V. (29), vëllai i nënës A.S., ka marrë pjesë në të. “Kishte disa mijëra njerëz,” thotë ai. “Prita shumë njerëz, por jo aq shumë. Ishte madhështore.”

Ylli gjendjen e përshkruan si shumë emocionale, me ç` rast ishin derdhur shumë lot. “Disa të afërm janë alivanosur. Një i afërm i ngushtë i babait është dërguar në spital me ambulancë. “Në të njëjtën kohë, gjatë varrimit ka mbretëruar një qetësi e madhe dhe pikëllim i madh. “Të gjithë ishin të goditur rëndë”, vazhdon Ylli V., transmeton Albinfo.ch.

Përveç kësaj, në varrimin e të ndjerëve mori pjesë edhe kryetari i Komunës së Suharekës, Bali Muharremaj, i cili mbajti edhe një elogji. “Ndër të tjera, ai paralajmëroi për rrugën e rrezikshme, në të cilën gjithnjë po shkaktohen aksidente”, thotë më tej Ylli V. Në varrim është dashur të jetë i pranishëm edhe Hashim Thaçi, kryetari i Republikës së Kosovës. “Për fat të keq ai kishte obligime”, pohon Ylli V..

Edhe tre ditë pas aksidentit fatal, Ylli V. ende nuk e ka kuptuar se çfarë ka ndodhur në të vërtetë. “Është e pakuptueshme për mua se çfarë ka ndodhur atje. Ndjehem tërësisht i tronditur”.