Ukraina

Shumica e evropianëve thonë se lufta në Ukrainë u godet standardin e jetesës

Një shumicë e madhe në Bashkimin Evropian thotë se lufta e Rusisë në Ukrainë ka goditur dhe do të godasë standardet e tyre të jetesës, sipas një sondazhi të ri.

Ajo vjen pasi rritja e çmimeve të energjisë nxit inflacion rekord në të gjithë Eurozonën.

Eurobarometri i Parlamentit Evropian plotëson të dhënat e fundit të publikuara nga Komisioni Evropian, i cili zbuloi se pothuajse gjashtë në dhjetë qytetarë miratuan përgjigjen e BE-së ndaj pushtimit rus, ndërsa 80% mbështesin sanksionet ekonomike kundër Moskës.

Ky eurobarometër pa gjithashtu mbështetjen për Bashkimin Evropian dhe veprimet e tij në rritje që nga pushtimi i Rusisë.

Veçanërisht, perceptimi i qytetarëve të BE-së për Rusinë ka ndryshuar, me vetëm 10% të të anketuarve që e shohin vendin pozitivisht, nga 30% në 2018.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI