Tematike

Si e shohin Zvicrën të rinjtë atje

Ndryshimet klimatike, problemi më i madh

Portali zviceran, swissinfo.ch ka nisur një hulumtim, me të cilin dëshironte të dinte se çka dëshiron dhe çka pret një brez i ri prej vendit ku jetojnë, duke përdorur kështu mjetet digjitale, përcjell albinfo.ch.

Për të rinjtë e sotëm 18-24 vjeç, çështjet mjedisore dhe ndryshimet klimatike po e shkatërrojnë vendin.
Në Zvicrën gjermanofolëse, 70% e të rinjve mendojnë se gjenerata e tyre duhet sa më shumë të marrë pjesë në protesta që kërkojnë ndryshimin e politikës për klimën, përcjell albinfo.ch.

Në Zvicër, ndër gjërat që gjenerata e reja e cilësojnë si të rëndësishme janë mundësitë e reja digjitale dhe teknologjike, të cilat i konsiderojnë “in” – ose nuk mund ta shmangin përdorimin e tyre çdo ditë. E ato janë shërbime të tilla, si WhatsApp, YouTube, E-mail, Instagram dhe platformat streaming si Spotify ose Netflix.

Me internetin erdhi liria për të folur më shumë për dallimet në kulturën, seksualitetin, marrëdhëniet dhe gjininë.