Lajme

Si po përgatitet Zvicra për rezervat ushqimore dhe mjekësore

Qeveria zvicerane do të forcojë zyrën, e cila është përgjegjëse për t’u siguruar që vendi të ketë mjaft ushqim dhe furnizime të tjera thelbësore.

Në fillim të pandemisë disa mangësi thelbësore ishin të dukshme – veçanërisht pajisjet mjekësore.

Kriza e vazhdueshme në Ukrainë do të thotë se kërkohet më shumë ndërhyrje e qeverisë, thotë Këshilli Federal, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Ndërsa nevojat e Zvicrës shërbehen në thelb nga një ekonomi tregu – dhe kjo nuk do të ndryshojë – Zyra e Furnizimit Ekonomik do të shohë stafin e saj të rritur me 12. Këshilltari Federal Guy Parmelin thotë se vendit i mungon vetëmjaftueshmëria në vajra bimore dhe grurë. Qeveria rekomandon që familjet duhet të ruajnë nëntë litra ujë për person dhe të kenë ushqim të mjaftueshëm për një javë në çdo kohë.

Gjithashtu duhet të ketë një rezervë me medikamente bazë si dhe bateri, elektrik dore dhe pajisje për të gatuar pa energji elektrike.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI