Kalendari

Si të parandalojmë margjinalizimin progresiv? Të flasim mbi racizmin?

E martë, 22 shtator në orën 18.30, Bluefactory, hapësira multikulturore "la Petite chapelle", Passage de Cardinal 1, Fribourg

Margjinalizimi zakonisht bëhet në një mënyrë tinëzare. Fjalë, qëndrime, përjashtime që çojnë në forma të ndryshme të diskriminimit që mund të bëhen sistematike. A duhet të flasim për racizëm çdo herë? A nuk është kjo errësim i shumëllojshmërisë së shkaqeve individuale dhe strukturore, frikës, bashkimit, madje edhe dezinformimit? A nuk ka mangësi pretendimi i një barazie abstrakte duke injoruar vështirësitë e shumta, por edhe pasuritë e diversitetit? Si të vëzhgojmë një margjinalizim progresiv, kur nuk është ende, apo jo në mënyrë të qartë, “racizëm”? Dy vitet e mëparshme, ne kemi trajtuar forma të shumta të diskriminimit, kësaj here duam të theksojmë faktorët pozitivë të parandalimit dhe rehabilitimit.

Te ftuar:

Abra Konu, pjesëmarrëse e “grupit të nënave”, me origjinë Togolese;

Pierre Kastrioti Jashari, Fotografi i Sondazhit Fotografik të Bernese Jura 2019-2020, me origjinë kosovare;

Bashkim Iseni, Delegat i Integrimit për Qytetin e Lozanës

Vera Condé, Koordinatore e shërbimit të prindërve migrantë në shkollë, Villars-sur-Glâne

Patrice Meyer-Bisch, Observatori për Diversitetin dhe të Drejtat Kulturore dhe Klubi UNESCO, Fribourg

Moderimi: Greta Balliu, Observatori i Diversitetit dhe të Drejtave Kulturore


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI

 Info rreth ngjarjes

  • Data e fillimit22 September 2020
  • Ora18:30
  • LokacioniBluefactory, hapësira multikulturore
  • Data e përfundimit22 September 2020 - 18:30