Lajme

Siguruesit shëndetësorë zviceranë, themeluan shoqatë të re

Siguruesit më të mëdhenj shëndetësorë të Zvicrës kanë themeluar një shoqatë të re të industrisë e cila do të fillojë punën në fillim të vitit 2025.

Sipas një deklarate të enjten, shoqata synon t’i japë fund duopolit ekzistues të dy organizatave ombrellë.

Synimi është forcimi i përfaqësimit të interesave në industrinë e sigurimeve shëndetësore, njoftoi shoqata e re, emri i së cilës ende nuk është finalizuar dhe do të bëhet i ditur në një datë të mëvonshme, thuhet në një njoftim për shtyp, transmeton albinfo.ch.

Anëtarët themelues përfshijnë siguruesit shëndetësor Assura, Atupri, Concordia, CSS, EGK, Groupe Mutuel, Helsana, KPT, ÖKK, Sanitas, SWICA, Sympany dhe Visana. Anëtarësimet ekzistuese në shoqatat Santésuisse dhe Curafutura do të ndërpriten përkatësisht.

Qëllimi i shoqatës së re është edhe bashkimi i industrisë së sigurimeve shëndetësore. Sipas njoftimit për media, anëtarët themelues tashmë përfaqësojnë më shumë se 90% të policave bazë të sigurimit shëndetësor në Zvicër, shkruan swissinfo. Në njoftim thuhej gjithashtu se siguruesit e tjerë shëndetësorë ishin të mirëpritur t’i bashkoheshin organizatës së re.