Tematike

Sopranoja e njohur shqiptare hap shkollë muzike në Gjermani

E njohur shpesh si ‘motra e Elvana Gjatës’, sopranoja Migena Gjata ka arritur te krijojë një karrierë të suksesshme në Gjermani. E suksesin e saj ajo tashmë do ta kurorëzojë edhe me hapjen e një shkollës të muzikës në qytetin e Duseldorfit në Gjermani, trandmeton Albinfo.ch.

Përmes rrjeteve sociale, artistja shqiptare që jeton në diasporë ka bërë të ditur se hapja e kësaj shkolle të muzikës do të jetë një përvojë e mirë për ta ndarë me nxënësit.

“Kam punuar për këtë projekt gjatë 15 viteve të fundit. Në këtë rrugëtim artistik dhe arsimor, unë kam qenë i shoqëruar nga një grup njerëzish; mësues, muzikantë, kolegë, miq dhe familjarë, ndaj të cilëve dëshiroj të falënderoj.

Mirënjohje për të gjithë profesorët dhe mësuesit e mi në Universitetet e Muzikës shqiptare, italiane dhe gjermane, me të cilët pata privilegjin të punoja, ata më frymëzuan dhe inkurajuan; më mësuan parimet themelore të të kuptuarit të muzikës dhe të kënduarit” shkruan Gjata.

Sopranoja Migena Gjata, rrugëtimin e saj muzikor e nisi si 13 vjeçare në Tiranë derisa në Gjermani jeton tash e 10 vjet.