Shkurt.ch

Në aktivitetet sportive lëndohen 400,000 zviceranë në vit

Të jesh një person sportiv është i rrezikshëm.

Ky me siguri mund të jetë përfundimi pas shifrave të fundit nga Zyra e Parandalimit të Aksidenteve.

Mesatarisht 182 njerëz vdesin çdo vit në Zvicër gjatë ngjitjes, skijimit dhe argëtimit në ujë.

Sipas statistikave, më shumë se 400,000 persona kanë mbetur të lënduar, përcjell albinfo.ch

Këto shifra janë si përllogaritje e të gjitha aksidentëve nga viti 2000 deri në vitin 2017. Burrat janë ata të cilët kanë më shumë gjasa të vriten me një shkallë prej 83 për qind.

Zyra  thotë se kjo reflekton shkaku se  burrat kanë më shumë gjasa të marrin rreziqe.

Gratë kanë më shumë gjasa të vdesin gjatë sportit të kalërimit.