Lajme

Studimi: Në Zvicër shumica e vetë-testeve nuk janë të besueshme

Testet shtëpiake për Covid që shiten në barnatore në Zvicër funksionojnë me besueshmëri vetëm me ngarkesa shumë të larta virale, zbuloi një studim i ri, njofton albinfo.ch.

Sipas këtij informacioni, shumë teste të disponueshme në Zvicër dhe të autorizuara nga Zyra Federale e Shëndetit Publik (FOPH) nuk tregojnë rezultate të sakta kur ngarkesa virale shkon nga “e ulët” në “e lartë”. Mund të zbulohej vetëm një ngarkesë “shumë e lartë”.

Kjo do të thotë se testet e kryera në fillim të një infeksioni, ose në rast infeksioni asimptomatik, ka të ngjarë të tregojnë një rezultat negativ.

Ky studim i shton prova një studimi tjetër të kohëve të fundit, i cili sugjeroi se edhe testet e antigjenit të kryera nga profesionistë ndonjëherë nuk arrijnë të zbulojnë infeksionet Omicron


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI