Lajme

Studimi zviceran: Intelegjenca artificiale mund të gënjejë

Një studim nga Universiteti i Cyrihut tregon se intelegjenca artificiale është e aftë të gënjejë në mënyrë shumë bindëse – gjë që mund të jetë një kërcënim për demokracinë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Studiuesit folën me rreth 700 njerëz për të parë nëse mund të bënin dallimin midis një postimi në Twitter të krijuar nga AI apo një njeri.

Tweetet artificiale u zbuluan të jenë të sakta dhe të kuptueshme. Por e njëjta teknologji mund të përdoret edhe për përhapjen e dezinformatave.

Tema të tilla, si siguria e vaksinave, Covid, teoria e tokës së sheshtë dhe ndryshimet klimatike u përdorën për të testuar – dhe u zbulua se AI kishte një aftësi “shqetësuese” për të përhapur informacione të rreme me shumë efektivitet.

Ka bisedime ndërpartiake se si të menaxhohen më mirë rreziqet që ndodhin në Bernë.