Lajme

Studiuesit thonë se sëmundja me omikron ka rrjedhë dukshëm më të lehtë

Në mushkëritë e kafshëve të ekzaminuara janë gjetur rreth një e dhjeta e grimcave të virusit ndërsa në hundë, sasi e njëjtë si në variantet e vjetra

Rezultatet më të reja të studimeve mund të ofrojnë të dhëna të rëndësishme se pse varianti Omikron çon në kurse më të lehta të sëmundjes në krahasim me variantet “e vjetra”, transmeton albinfo.ch.

Në eksperimentet e realizuara me brejtës dhe minj, studiuesit kanë zbuluar se Omicroni sulmon mushkëritë më pak se variantet e mëparshme të virusit.

Siç raporton “New York Times”, rreth dhjetë ekipe kërkimore në mbarë botën kanë arritur në rezultate të ngjashme.

Kështu, në një studim amerikan, autorët kanë zbuluar se vlerat e omikronit në hundët e brejtësve të infektuar ishin afërsisht të njëjta si në ato të varianteve të mëparshme.

Por në mushkëritë e kafshëve të ekzaminuara janë gjetur vetëm rreth një e dhjeta e grimcave të virusit.