Lajme

Sulmet kibernetike janë rritur 60% në sektorin e turizmit këtë vit

Numri mesatar global i sulmeve kundër organizatave në sektorin e turizmit është rritur me 60 për qind këtë vit krahasuar me gjysmën e parë të qershorit 2021, sipas Raportit të Inteligjencës së Kërcënimeve të Check Point Research

Duke pasur parasysh se pandemia e ka sjellë vendin në ngërç, duke mos i lejuar njerëzit të udhëtojnë, shumë hakerë dhe kriminelë kibernetikë po përfitojnë nga këta njerëz që janë të etur për të udhëtuar përsëri.

Raporti i fundit nga Check Point Research zbuloi gjithashtu se numri mesatar global i sulmeve javore kundër organizatave të udhëtimit u rrit me 60 për qind në qershor 2022 krahasuar me gjysmën e parë të qershorit 2021, transmeton albinfo.ch

Për më tepër, sipas një raporti të siguruar nga Diário de Notícias i Portugalisë, pavarësisht vonesave në aeroport dhe mbingarkesës në rritje, udhëtimi ndërkombëtar pritet të rritet me 11 për qind, që do të thotë se do të arrijë nivelet para pandemisë.

Ndonjëherë sulmet kompjuterike mund të kalojnë pa u vënë re. Megjithatë, bizneset janë ndër më të rrezikuarat gjatë gjithë vitit, transmeton albinfo.ch