Ekonomi

Supermarketi gjerman ka hequr të gjitha produktet e huaja nga raftet (FOTO)

Kështu nga raftet u zhduken djathrat franceze, çokollata zvicerane, verërat italiane, orizi kinez dhe shumë produkte të tjera ushqimore që nuk janë të prodhuara në Gjermani

Një supermarket nga zinxhiri gjerman Edeca në Hamburg ka vendosur për një veprim të pazakontë: një ditë ata zbrazën raftet e tyre nga mallrat me origjinë të huaj, përcjell albinfo.ch.

Kështu nga raftet u zhduken djathrat franceze, çokollata zvicerane, verërat italiane, orizi kinez dhe shumë produkte të tjera ushqimore që nuk janë të prodhuara në Gjermani.

EDEKA është vendosur në lëvizje për të treguar se si  do të duket një shoqëri që vendos për të mbyllet para pjesës tjetër të botës, dhe për të dërguar një mesazh kundër racizmit dhe intolerancës ndaj emigrantëve. Hapësirat në raftet janë vendosur mbishkrimet: “Ky raft duhet kështu pa emigrantë”, “Ky raft pa diversitetit është shumë i mërzitshëm”, “Pa diversitetit jemi më të varfër,” dhe “Oferta jonë sot nuk njeh kufij”.