Jeta në Zvicër

«Swiss Skies» premton mijëra vende pune në Bazel

Kompania e re ajrore me kosto të ulët «Swiss Skies», e cila synon të operojë në Bazel në fillim të vitit të ardhshëm, ka publikuar më shumë detaje rreth planeve të saj ambicioze.

«Swiss Skies»  pretendon të arrijë një vëllim të shitjes prej 1.5 miliardë dollarësh brenda pesë vjetësh. Në vitin e tretë, duhet të ketë një fitim. Kompania synon të shërbejë 45 destinacione në pesë kontinente, me 38 avionë. 1900 punonjës do të punësohen, thuhet në një komunikatë për shtyp. Linja ajrore do të sigurojë një total prej deri në 5.000 vende pune në rajon, përcjell albinfo.ch.

Alvaro Oliveira, bashkëthemelues, shtetas zviceran, pilot dhe ish-drejtor i operacioneve fluturimi në «Azul Airlines», citohet të ketë thënë: “Ne duam të jetë një disruptor vërtetë për industrinë e aviacionit. Ekziston një kërkesë për modelet e tilla të ulëta të çmimeve në udhëtimet private evropiane. Kërkesa për fluturime afatgjata me çmim të ulët po rritet, ndërsa kapaciteti i rrjetit mbetet në një nivel të ngjashëm. Në të njëjtën kohë, infrastrukturat e shpërndarjes nëpër aeroporte dhe kostot e personelit vazhdojnë të rriten”.