Lajme

Swiss Solidarity shpenzoi 34 milionë CHF për vepra bamirësie në 2021

Vitin e kaluar grupi humanitar Swiss Solidarity u fokusua kryesisht në efektet e pandemisë Covid-19.

Në përgjithësi, 34 milionë CHF financuan 348 projekte në mbarë botën në vitin 2021, të zbatuara nga OJQ-të partnere vendase dhe organizata të tjera, tha të enjten Swiss Solidarity.

Mbi 8.4 milionë njerëz në 40 vende morën ndihmë, me shumicën e përfituesve që vuajnë nga pasojat e Covid-19. Në Zvicër ndihma lidhur me pandeminë mori formën e ndihmës direkte financiare, si dhe shërbime të tilla si dërgesat në shtëpi ose kujdesi celular.

Gjithsej paratë e mbledhura nga grupi vitin e kaluar arritën në rreth 27 milionë CHF, që do të thotë se disa nga projektet u financuan nga raundet e mëparshme të donacioneve, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI