Lajme

Taksa e solidaritetit për zviceranët e pasur vazhdon edhe për një vit

Taksa e solidaritetit të Zvicrës, e vendosur për zviceranët më të pasur, do të zgjatet të paktën një vit për shkak të mungeses të të ardhurave si rezultat i pandemisë.

Sipas shtypit zviceran të lajmeve Watson, taksa është zgjatur në mënyrë që të shmanget një mungesë e buxhetit prej një miliard frangash në fondin e papunësisë së Zvicrës.

Në bazë të taksës, kushdo që fiton më shumë se 126,000 franga në vit, duhet të paguajë një kontribut solidariteti si dhe kontributet e tjera të detyrueshme shoqërore.

Taksa, e zbatuar për herë të parë më 2011, do të skadonte në 2021 – megjithatë Boris Zürcher, kreu i Drejtorisë së Punës në Sekretariatin Shtetëror për Çështjet Ekonomike (SECO), i tha SRF të mërkurën se do të zgjatet për një kohë të pacaktuar.

Sipas SECO, taksa ka fshirë miliarda borxhe nga fondi i papunësisë në Zvicër, shkruan thelocal.ch, përcjell albinfo.ch.