Lajme

Tenori shqiptar, Saimir Pirgu, performoi në ‘Arie d’ Opera’

Është bërë e ditur se tenori shqiptar, Saimir Pirgu, i nderuar me nënshtetësi italiane nga ish-presidenti i Republikës, Giorgio Napolitano, përformoi fundjavën e kaluar së bashku me sopranon Carmen Giannattasio, në ‘Arie d’ Opera’ me Orkestren del Teatro di San Carlo, për mbrëmjen Conclusive nga edicioni i pestë i ”A Summer da Re. Muzikë e shkëlqyer në Pallatin e Casertës”, shkruan albinfo.ch.

Gjatë sezonit artistik 2019-2020, tenori i njohur ndërkombëtar Pirgu, interpretues i madh i operas, pavarësisht krizave të paprecedenta që ndikuan në artin dhe kulturën për shkak të epidemisë Covid-19, punoi fort, profesionalizëm dhe shpirt i madh për aktivizimin e nisma ekonomike për të mbështetur artistët. Pa art dhe kulturë, shoqëria nuk do të jetë kurrë në gjendje të krijojë shijet delikate që ushqejnë shpirtin dhe mendjen e identitetit tonë evropian.

Ambasadorja e Republikës së Shqipërisë në Itali, Anila Bitri Lani, e cila ndoqi shfaqjet e tenorit të talentuar Pirgu, shprehet krenare dhe mirëpret ngrohtësisht kontributin artistik dhe angazhimin social të artistit, sepse është e vërtetë, fuqia e zërit nga zëri i tij ”ndihmon shpirtin, ndihmon jetën!” /Albinfo.ch

Fotografia e Ambasciata d'Albania in Italia / Ambasada e Shqipërisë në Itali

Fotografia e Ambasciata d'Albania in Italia / Ambasada e Shqipërisë në Itali

Fotografia e Ambasciata d'Albania in Italia / Ambasada e Shqipërisë në Itali

Fotografia e Ambasciata d'Albania in Italia / Ambasada e Shqipërisë në Itali

Fotografia e Ambasciata d'Albania in Italia / Ambasada e Shqipërisë në Itali

Fotografia e Ambasciata d'Albania in Italia / Ambasada e Shqipërisë në Itali