Autotech

Makinat e para Tesla të Berlinit, qysh muajin tjetër, thotë Musk

Makinat e para që dalin nga fabrika e re e Tesla në Berlin duhet të dalin nga linja e prodhimit qysh muajin e ardhshëm.

Kështu, siç raportojnë mediat e huaja, ka thënë Elon Musk në vendin e uzinës të shtunën.

Musk shpreson të marrë dritën jeshile në javët e ardhshme për të filluar prodhimin në vend.

Konsultimi i fundit mbi shqetësimet e publikut ndaj fabrikës mbyllet më 14 tetor, pas së cilës Ministria e Mjedisit do të marrë një vendim.

“Fillimi i prodhimit është i bukur, por prodhimi voluminoz është pjesa e vështirë”, i tha Musk një auditori në një festival në vendin e uzinës, shumë prej të cilëve transmetuan drejtpërdrejt fjalimin në mediat sociale.

“Do të duhet më shumë kohë për të arritur prodhimin vëllimor sesa u desh për të ndërtuar fabrikën”.

Ai tha se prodhimi voluminoz do të arrinte në 5,000 ose “shpresojmë 10,000” automjete në ditë.

Ai gjithashtu mbrojti fabrikën kundër kritikëve të ndikimit të tij në mjedis, duke thënë se ajo përdorte “relativisht pak” ujë dhe se prodhimi i qelizave të baterive ishte “i qëndrueshëm”.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI