Lajme

Thyhet rekordi i kompanive zvicerane që kërkojnë punëtorë

Ky është përparimi më i fortë që nga viti 2003. Megjithatë, përhapja e variantit Omicron mund të ketë një efekt frenues

Tregu zviceran i punës konfirmohet se është në një rimëkëmbje të fortë, me kompanitë që kërkojnë gjithnjë e më shumë staf: në tremujorin e katërt të 2021, shpalljet për vende të lira pune u rritën me 39% në bazë vjetore, sipas të dhënave të mbledhura nga specialisti i punës i përkohshëm Adecco në bashkëpunim me universiteti i Cyrihut, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Ky është progresi më i fortë që nga zbulimi i Indeksit të Tregut të Punës Zvicerane të Adecco Group, gjegjësisht që nga viti 2003, njoftoi kompania përmes një komunikate për media. Edhe krahasuar me periudhën korresponduese të parapandemisë 2019, indeksi tregon një rritje të dukshme, të barabartë me 18%.

Sidoqoftë, përhapja e variantit Omikron të koronavirusit dhe vazhdimi i problemeve të zinxhirit të furnizimit mund të kenë një efekt frenues.

“Megjithatë, mungesat e stafit të shkaktuara nga omicron mund të shkaktojnë gjithashtu një rritje të punësimit të përkohshëm,” tha Marcel Keller, kreu ekzekutiv i Adecco.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI