Bota

Tjetër ide e ‘çmendur’ e Poincheval

Artisti francez Abraham Poincheval, i cili më parë kaloi tre javë ulur mbi vezë derisa ato çelën, e ka filluar aktivitetin e tij të fundit.

Ai do të qëndrojë shtatë dite ne një statujë në formë luani, shkruan albinfo.ch.

Poincheval do të qëndrojë brenda statujës së bërë nga druri nga 2 deri më 8 qershor. Skulptura dhe performanca, që synon të krijojë një lidhje mes artit modern dhe parahistorisë, ndodhet në rrugën që shpie drejt shpellës Aurignac.

Për artistik francez kjo nuk është hera e parë që jeton brenda hapësirave të mbyllura.  Poincheval kaloi 13 ditë brenda një skulpture ariu në vitin2014, duke ngrënë krimba dhe breshka për të pasqyruar dietën e një ariu.