Lajme

Tuneli më i gjatë dhe më i thellë në botë, në Zvicër

Në Zvicër ekziston tuneli më i gjatë dhe njëkohësisht më i thellë në botë

A e dini se tuneli më i gjatë dhe më i thellë në botë është në Zvicër?  Me 57 kilometra, Tuneli i Bazës Gotthard që u inaugurua në vitin 2016 shkon nën alpet zvicerane, transmeton albinfo.ch.

Me 57 kilometra, Gotthard Base Tunnel (GBT) është tuneli hekurudhor më i gjatë në botë dhe përfaqëson pjesën qendrore të Lidhjes së Hekurudhës së re përmes Alpeve (NRLA).

Tuneli i Bazës Gotthard siguron një lidhje më të shpejtë, më të besueshme midis veriut dhe jugut si për njerëzit, ashtu edhe për mallrat, transmeton tutje albinfo.ch.

Shërbime më të shpejta, më të shpeshta dhe më të përshtatshme, si dhe mjete lëvizëse të reja dhe të modernizuara do të rrisin ndjeshëm cilësinë e transportit në aksin veri-jug. Klientët gjithashtu do të përfitojnë nga më shumë vende. Përmirësimet do të hyjnë në fuqi gradualisht nga fundi i vitit 2016 dhe sigurojnë përfitimin e tyre të plotë nga fundi i vitit 2020. Në të njëjtën kohë, SBB do të tregtojë në mënyrë aktive rajonin Gotthard dhe rrugën malore. Në total, SBB pret që kërkesa për shërbime të pasagjerëve të dyfishohet deri në vitin 2025, me numrin e pasagjerëve që rritet nga shifra aktuale prej 9,000 njerëz në afërsisht 15,000 njerëz në ditë. Do të sigurohen më shumë trena të rinj në mënyrë që të plotësoni këtë rritje të kërkesës për pasagjerë. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI