Turizëm

Turistët që humbën në Theth thonë se i gjetën banorët

Turistët që humbën në Theth kanë rrëfyer për mediet në Shqipëri se ata nuk u gjetën nga policia siç u raportua por nga banorët e zonës.

“Jemi nisur në 8 të mëngjesit nga Valbona për të shkuar në këmbë deri në Theth. Koha ishte e mirë. Por gjatë ecjes u ngatërruam dhe morëm rrugën djathtas, kur duhej të shkonim realisht majtas. Shkak u bë një shenjë orientimi e vendosur gabim. Ne nuk na gjeti policia por Çesku, Niko dhe Françesku, pra tre djem nga Thethi qe ishin njoftuar nga menaxherja kampit ku qendruam, pasi e kishin lene t’i njoftonim pas mberritjes. Rrugën e kthimit drejt Thethit e kemi bërë për dy orë e gjysëm, pra ka qenë shumë më e shkurtër se sa koha që pritëm”, ka thënë Sanne Carbaat.

Ndërsa Çesk Berisha ka bërë apel tek institucionet që të krijojë grupe të specializuara shoqërimi dhe të verifikojë sinjalistikën në këto zona.