Koronavirusi: çast pas çasti

Turma e njerëzve në Bazel shqetëson autoritetet

Një epidemiologe e qeverisë thotë se ajo është shumë e shqetësuar pasi pa fotot e turmave të njerëzve jashtë në rrugët e Bazelit në fundjavë

Qytetarët shfrytëzuan rregullat më të lehta të shtunën për të dalë për të ngrënë dhe pirë. Fotografitë tregojnë se rregulli prej 2 metrash në distancë rrallë është respektuar.

Olivia Keizer është një anëtare e detyrës shkencore të Këshillit Federal. Ajo thotë se do të dihet vetëm nëse do të kishte ndonjë infeksion të ri brenda dy javësh.

Disa bare po ankohen gjithashtu. Shumë u përpoqën të kufizonin numrin e klientëve për të qëndruar të ligjshëm – por të tjerët bënë pak përpjekje, përcjell tutje albinfo.ch.

Desirée Publioz i cili drejton Bar Soho në Steinen i tha Basler Zeitung se është i shqetësuar se do të ketë më shumë kufizime të vendosura pas kësaj fundjave.

Video: Organizohet ‘Party’ në Bazel, nuk respektohen rregullat