Lajme

Universitetet zvicerane, të njohura në mesin e studentëve ndërkombëtarë, pavarësisht pandemisë

Statistikat federale tregojnë se numri i studentëve ndërkombëtarë që shkojnë në universitetet zvicerane vazhdon të rritet, pavarësisht krizës shëndetësore dhe kufizimeve të lidhura me udhëtimin, përcjell albinfo.ch.

Megjithatë, më pak vijnë nga jashtë Evropës. Në fillim të vitit akademik 2020, gati 12,300 studentë të rinj ndërkombëtarë u regjistruan në një institucion të arsimit të lartë në Zvicër, sipas të dhënave vjetore të publikuara nga Zyra Federale e Statistikave (FSO) të martën.

Kjo është një rritje prej 4% krahasuar me vitin 2019, që është një rritje më pak e ndjeshme se në disa vitet e mëparshme. Rritja mesatare nga viti 2017 në 2020 ishte rreth 13%.

Për vitin 2021, vlerësimet fillestare tregojnë tendenca të ngjashme.

Universitetet zvicerane janë gjithnjë e më të njohura me studentët e huaj, edhe në kohët e pandemisë së koronavirusit. Ndërsa numri i studentëve të huaj vazhdon të rritet, pjesa e tyre e të gjithë studentëve të rinj mbetet relativisht e qëndrueshme, shkruan FSO.

Në nivelin Bachelor ata përfaqësojnë rreth 15% të studentëve të rinj, krahasuar me rreth 20% në nivelin Master dhe gati 50% në nivelin e doktoraturës.

“Numri i tyre ka rënë paksa në disa universitete, por kjo rënie shpesh është kompensuar nga një rritje e numrit të studentëve nga një vend fqinj”, shkruan FSO, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI