Lajme

Ushtari zviceran me prejardhje shqiptare dyshohet për abuzim seksual me një ushtare

Për shkak të dyshimit të bazuar, pjesëtari i ushtrisë ishte arrestuar përkohësisht në Davos nga policia ushtarake. Ai do të mund të përjashtohet  nga ushtria

Në margjinat e Forumit Ekonomik Botëror  (WEF) të këtij viti në Davos, dyshohet se ka ndodhur një incident i rëndë në kaudër të trupave të ushtrisë zvicerane, transmeton albinfo.ch një lajm nga shtypi zviceran.

Kur ushtria zvicerane u vendos në WEF të këtij viti, thuhet se ka ndodhur abuzim seksual, përcjell “20 Minuten” gazetën javore “Weltwoche”. Fjala është për dyshimin se një anëtar i kompanisë së personelit të Zurich Inf-Bat 65 mund të ketë kryer një veprim seksual ndaj një ushtareje. Ngjarja thuhet se ka ndodhur në javën e tretë të një kursi rifreskues të ushtrisë, pas mbrëmjes së kompanisë.

Zëdhënësi i kryeauditorit të ushtrisë ka konfirmuar faktet për gazetën “Weltwoche” dhe i ka folur për “një proces në vazhdim”. Autori i dyshuar është një 26-vjeçar, shtetas zviceran me origjinë shqiptare. Për shkak të dyshimit të bazuar, pjesëtari i ushtrisë ishte arrestuar përkohësisht në Davos nga policia ushtarake.

Ai aktualisht është sërish i lirë pasi nuk i është caktuar masa e paraburgimit. Megjithatë, ka një urdhër hetimi ndaj tij, nga komandanti i batalionit Michael Schäppi, trasnmeton albinfo.ch. Akuza është “kryerje e një veprimi seksual”.

Siç thotë për “20 minuten” zëdhënësi i drejtësisë ushtarake Florian Menzi, ushtari në fjalë do të mund të përjashtohet  nga ushtria. Aktualisht është e paqartë nëse do të hyjë në fuqi kjo masë. I pyetur nëse ushtari kishte rënë në sy edhe në të kaluarën, Menzi nuk dha asnjë informacion, duke iu referuar hetimeve në vijim.