Lajme

Vaksina Johnson & Johnson miratohet në Zvicër

Rregullatori i shëndetit Swissmedic ka dhënë dritën jeshile për përdorimin e vaksinës së prodhuar nga Johnson & Johnson (J&J). Kjo është vaksina e tretë që miratohet në Zvicër. Sidoqoftë, Zvicra nuk ka porositur ende ndonjë dozë të vaksinës me një dozë të J & J

“Swissmedic ka autorizuar përkohësisht vaksinën Covid-19 nga korporata farmaceutike Johnson & Johnson për njerëzit e moshës 18 vjeç e lart”, tha Swissmedic në një deklaratë.

Deri më sot Zvicra nuk ka porositur vaksinën e një doze të J & J, e cila është aprovuar në Shtetet e Bashkuara, Kanada dhe Bashkimin Evropian. Ndërsa dërgesat kanë filluar në SHBA, Evropa nuk do të marrë vaksinën deri në tremujorin e dytë të vitit 2021. Zyra Federale Zvicerane e Shëndetit Publik nuk pret që ajo të jetë në dispozicion deri në vjeshtë. Swissmedic tha se të dhënat e studimit të paraqitura treguan një efikasitet mesatar prej 66.9% në grupmoshat e hetuara, përcjell albinfo.ch.

“Format e rënda dhe kritike të Covid-19 mund të parandalohen me këtë vaksinë (në pothuajse 85% të rasteve)”, tha Swissmedic. “Një efekt pozitiv u demonstrua gjithashtu kundër mutacioneve dominuese në Brazil dhe Afrikën e Jugut (variantet SARS-CoV-2)”.