AT Balkani

Vasfije Krasniqi: Do t’i përfaqësoj të mbijetuarat e dhunës seksuale gjatë luftës së fundit

Flet Vasfije Krasniqi për kandidimin e saj si deputete

Në listën për deputetë të LVV-së, njëra nga kandidatet me potenciale të zgjedhjes është edhe Vasfije Krasniqi-Goodman, zëri i viktimave të dhunës seksuale gjatë luftës së fundit në Kosovë, e cila do të kandidojë për deputete në listën e Lëvizjes Vetëvendosje. Ajo është deklaruar për herë të parë pas kandidimit, përcjell albinfo.ch.

Me anë të një postimi në Facebook, ajo thotë se kandidon për një ulëse në Kuvendin e Kosovës, në mënyrë që edhe më aktivisht t’përfaqësojë të mbijetuarat/it e dhunës seksuale nga lufta e fundit në Kosovë.

“Asnjëherë në jetën time nuk e kam menduar këtë moment, madje as para pak ditësh, por sot është një moment i ri në jetën time, tani i kam vënë vetes një detyrë e që nuk është e lehtë aspak për mua”.

“Siç edhe e keni kuptuar, unë do të kandidoj për një ulëse në Kuvendin e Republikës së Kosovës, në mënyrë që edhe më aktivisht t’përfaqësoj të mbijetuarat/it e dhunës seksuale nga lufta e fundit në Kosovë”.

“Përfaqësimi i një kategorie të tillë në tempullin e demokracisë do të jetë sfid dhe nder për mua, sfidë sepse kërkon sforcim shpirtëror e emocinal, e nder sepse përmes këtij përfaqësimi, unë do të punoj me dëshirën ma t’madhe, dhe ju e dini përse!”

“Këtë garë unë kam vendosur ta bëj duke hyrë në listën e kandidatëve për deputetë në subjektit Vetëvendosje. Falënderoj secilin nga ju që në një mënyrë apo tjetër më keni mbështetur dhe më mbështesni”, shkruan ajo.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI